Chiar daca piata accesoriilor pentru femei este extrem de bogata si dezvoltata, exista si o piata dedicata barbatilor, in acest sens. Pentru sexul tare, accesoriile nu sunt elemente esentiale in garderoba, insa pot aduce un plus de stil fiecarei vestimentatii si pot crea o personalitate, daca sunt purtate asa cum trebuie.

Iata cateva idei de accesorii pe care le poate purta un barbat, in functie de ocazie:

–        Ceasul de mana. Este poate cel mai important accesoriu la care poate apela un barbat, fiind acceptat in unanimitate de toate societatile. Ceasul are o insemnatate foarte puternica in fiecare cultura a lumii si nu de putine ori, un anumit tip de ceas a reusit sa pozitioneze un om in societate. Din acest motiv, in momentul in care alegi un ceas trebuie sa ai foarte mare grija, deoarece acesta te va reprezenta peste tot si va decide cine esti. Nu cauta o varianta ieftina, deoarece un ceas reprezinta o investitie pe termen lung. Alega cu grija si daca nu ai bani sa cumperi ceasul pe care ti-l doresti, mai asteapta. Este bine sa dispui de mai multe variante de ceas, pentru mai multe tipuri de haine, insa si unul este suficient;

–        Bratarile. Parerile despre bratari la barbati, sunt impartite. Foarte multa lume spune ca acestia nu pot purta astfel de accesorii, foarte multi le indica drept purtatoare de stil masculin. Adevarul este undeva la mijloc. O bratara poate fi extrem de eleganta si de apreciata daca este pusa pe mana in momentele oportune, insa poate sa fie si ca nuca in perete, daca este purtata peste tot, indiferent de haine. Alege-ti bratara in functie de stilul hainelor tale. Daca esti o fire mai rebela, poti opta pentru bratari handmade, din diverse materiale, iar daca esti o fire eleganta poti opta pentru argint, aur, sau aur alb. Ai insa grija sa fie finute si sa nu atraga atentia prin greutate, ci prin finete si unicitate;

–        Lantisoare. Acestea au exact aceeasi poveste ca si bratarile. Un lantisor poate fi un element de eleganta, insa poate sa reprezinte si partea extrema, a prostului simt estetic. Daca iti doresti un lantisor, opteaza pentru unul cat mai discret, care sa se observe, dar care sa nu atraga atentia.

Accesoriile pentru barbati sunt inca elemente care isi fac mai greu locul, insa incet incet si piata aceasta creste destul de mult, capatand un succes deosebit.