blugi-barbati-pantaloniPantalonii acopera aproximativ 65% din suprafata corpului tau, asadar acestia sunt cel mai vizibil element de vestimentatie pe care il porti in majoritatea timpului.

Acest obiect de vestimentatie este foarte important si influenteaza intreaga tinuta si felul in care aceasta va arata in final pe corpul tau.

Majoritatea barbatilor doresc sa arate mai bine definiti, mai inalti si sa aiba o tinuta cat mai inteligenta, fara a uita de confort.

Pentru ca acestea sa fie posibile, trebuie sa avem in vedere ca pantalonul pe care il alegem sa nu fie foarte larg, dar nici foarte stramt, astfel incat sa nu aduca dificultati in miscare.

Acest lucru genereaza nesiguranta si nu este nimic mai putin atractiv decat un barbat lipsit de incredere in sine.

 

Volumul taliei

curea-pantaloni-barbati-accesorii   Indiferent de dimensiunile taliei tale, talia pantalonului trebuie sa se potriveasca perfect in jurul ei. Sub nicio forma nu trebuie sa te orientezi spre pantaloni cu talie mai mica daca vrei sa arati mai slab, pentru ca acestia vor avea efectul contrar. Din cealalta perspectiva, niste pantaloni cu talie prea larga vor arata nepotrivit sugrumati cu cureaua, formandu-se incretituri deasupra acesteia.

Talia pantalonului trebuie sa iti acopere soldurile atunci cand ii porti! 

Cureaua trebuie sa fie un accesoriu care sa aduca un plus tinutei si nu o utilitate.

 

Picioare

Corpurile noastre sunt diferite, iar dimensiunile picioarelor noastre ar trebui respectate atunci cand alegem o pereche de pantaloni. Acestia nu trebuie sa fie prea stramti pe coapse pentru a nu periclita miscarea, in plus, daca alegi niste pantaloni foarte stramti, risti ca materialul sa crape cand te astepti mai putin si in locurile cel mai putin dezirabile. De asemenea, daca pantalonii sunt prea largi, acestia vor oferi un aspect deformat al proportiilor corpului.

Lungimea pantalonilor

De la glezne pana la podea, lungimea pantalonului poate fi ajustata pentru a regla proportiile corpului sau pentru a crea un stil propriu.

Pentru un barbat scund sau cu picioare scurte, se recomanda pantalonii lungi, care sa acopere glezna, oferind lungime piciorului si nu sunt recomandati pantalonii “3 sferturi” sau rasuciti.

Barbatii foarte inalti trebuie sa se orienteze catre pantaloni lungi, care sa acopere glezna, iar pentru a proportiona vizual corpul, acestora le sunt recomandati pantalonii stramti pe glezna sau cu terminatiile indoite.

Turul pantalonilor

Turul pantalonilor trebuie sa fie nici prea mare, nici prea mic, ci potrivit proportiilor corpului, in asa fel incat sa ai libertate de miscare si confort deplin, cu un aspect estetic. Evita pantalonii cu turul mic si stramt, pentru ca acesta este considerat total neatractiv pentru majoritatea femeilor si este potrivit, mai degraba, dumnealor.

Moda zilelor noastre este deseori interpretata sau adaptata gresit, asadar observam tot mai des barbati care poarta pantaloni cu turul lasat sau sta cu pantalonii “in vine”, chiar daca acestia nu au fost creati in acest scop.

 

pantaloni-tur-lasat-barbatiPantalonii cu turul lasat pot arata foarte bine purtati de un barbat inalt, cu picioare lungi, acestia oferind aspectul unor picioare mai scurte, astfel echilibrandu-se balanta proportiilor sale.

Pantalonii cu turul lasat au creat foarte multe controverse in ultimii ani, in unele locuri ale lumii fiind chiar interzisi prin lege, iar cei ce ii purtau, amendati.

De asemenea, pantalonii purtati “in vine”, nu pun in valoare pantalonul, proportiile corpului, lungimea piciorului si nu sunt deloc atractivi pentru majoritatea fetelor.

O legenda urbana spune ca in trecut barbatii cu orientari sexuale diferite de cele normale, purtau acesti pantaloni pentru a se face reconoscibili de catre potentialii  parteneri.

 

Asadar, alege-ti cu grija pantalonii, pentru ca ei sunt o parte importanta din orice tinuta, iti acopera o suprafata mare din corp si pot spune foarte multe despre personalitatea ta.