Este posibil sa fii foarte sigur ca o cravata intr-o singura culoare se asorteaza foarte bine cu o camasa ce are o nuanta asemanatoare.

Dar, stilurile de moda din ultima vreme s-au concentrat mai mult asupra amestecarii si imbinarii culorilor din articolele de imbracaminte.

Uita-te doar la cat de multe si diferite moduri cravatele cu o varietate de culori pot fi folosite. In ziua de azi, se poate ignora chiar si materialul din care sunt facute cravatele si camasile, principala atentie fiind atribuita imbinarii culorilor.
Din fericire, asortarea cravatei la camasa nu este un lucru atat de complicat precum pare.

Idei de a asorta cravata la camasa – combinatii de culori

Iata cateva moduri simple de a asorta cravata la camasa, astfel incat sa fii in tendintele modei din prezent:

Repetarea culorilor similare este o varianta buna pe care sa o iei in considerare. In acest caz, poti selecta camasa in primul rand, urmand sa gasesti culoarea dominanta a camasii.

Cravata pe care o alegi trebuie sa se potriveasca cu nuanta principala a camasii.

Asortarea unei camasi bej inchis cu o cravata roz, de pilda, este o combinatie frumoasa. Desi este o camasa subtire in dungi maro, cravata ce are la baza culoarea roz face o pereche buna cu petele maronii ale camasii.

Daca alegi o camasa si o cravata de aceeasi marime, acest lucru va fi prea confuz. Poti oferi o atentie asupra contrastului vizual in marimea ambelor articole de imbracaminte.

Un fundal de culoare gri cu dungi albe subtile defineste camasa traditionala.

Cu toate acestea, o camasa cu dungi albastre ar putea fi mult mai convingatoare. De asemenea, cea mai putin atragatoare camasa cu o cravata corespunzatoare in culori luminoase poate rupe plictiseala pe care o reprezinta culorile inchise ale camasii.

Daca se poate aplica imbinarea simplitatii cu complexitatea, atunci vei fi uimit de efectul elegant si fermecator. Nu conteaza daca cravata si camasa pe care le porti sunt complet diferite, atata timp cat urmezi aceasta regula. Daca porti o camasa simpla, atunci ai nevoie de o cravata sofisticata penru un contrast puternic. In cazul in care camasa este in culoare neutra, cum ar fi alb, negru sau gri, nu este nevoie sa-ti faci griji pentru a asorta o cravata in culori diferite.

Daca nu-ti este teama sa porti o culoare mai indrazneata, acest lucru ar putea fi unul foarte bun. Daca doresti sa porti o camasa cu o textura moale si dificil de a atrage atentia la dungile sale albe, atunci asorteaza la aceasta tinuta o cravata cu un model vesel si luminos.

Idei de combinatii cravate la camasi – Poze

cravata verde

cravata tare

SONY DSC

cravata navi

cravata galbena

cravata clasica

cravata 2

Cravate

 

Tu ce combinatie preferi?