Salutare dragi cititori. Azi m-am gandit sa va ofer cateva sfaturi despre un lucru pe care orice barbat cu stil trebuie sa il stie la perfectie, si anume: cum sa isi lustruiasca pantofii?

Se spune ca o femeie care isi doreste sa aiba langa ea un barbat ingrijit si stilat se uita pentru prima data la pantofii acestuia.

De aceea cred ca e foarte necesar pentru oricine sa stie care sunt cele mai bune metode de lustruit pantofii, nu-i asa?

Cele mai bune metode de lustruit pantofii

Metoda Clasica – Crema + Ceara de pantofi

Se aplica crema pe o perie de pantofi din par natural si se lustruieste bine.  Cu o carpa din bumbac se ia surplusul si ulteior se aplica ceara. Recomandam sa folositi produse de calitate pentru a pastra pantofii in conditii optime.

lustuire pantofi

Metoda Regelui Mihai – Intretinere pe termen lung. Se recomanda in special celor care investesc sume mari in pantofi pentru a-i pastra pe termen lung.
In ce consta aceasta metoda: Inainte de a incalta pantofii cu o zi, se da pe pantofi cu o perie din par natural inmuiata in grasime de foca. Dupa ce sa da cu peria, pantofii se lasa pana a doua zi, cand se sterge ce este in plus cu bucata de material din bumbac 100%. Dupa aceea, se aplica ceara naturala 100%.  Dupa 10 minute carpa din bumbac se inmoaie putin in apa si apoi se ia din nou ceara de pantofi si se lustruiesc folosindu-se o miscare circulara. E indicat sa se insiste pe varful pantofilor pentru un stralucire mai mare. In urma acestei proceduri veti observa un efect deosebit iar pantofii vor fi foarte bine ingrijiti. Se recomanda ca cel putin din 2 in 2 saptamani metoda de ingrijire sa fie repetata. 

Metoda rapida cu ulei de masline.
Este o metoda rapida de a oferi stralucire pantofilor si este prezentata in filmuletul urmator

 

Sfaturi pentru a mentine pantofii curati mai mult timp

– Intre 2 lustruri de pantofi, un periaj rapid poate restabili stralucirea pielii prin eliminarea prafului si a murdariei acumulate;

– Daca aveti mai multe perechi de pantofi de toate culorile, puteti opta pentru creme neutre pentru a nu investi in multe culori de crema;

–  Nu utilizati bureti de silicon. Acestia sunt recomandati mai degraba ocazional, in deplasari si excursii.

– Nu folositi pentru lustruit produse pe baza de alcool. La fel ca si in cazul nostru, alcoolul pe piele usuca si pantofii vor arata urat.
Bureți de silicon utilizate continuu în loc de lustruit pot construi și a provoca o ceață să se dezvolte . Folosiți numai pe excursii sau ocazional.

– Folositi ceara pentru a lustrui pantofii si a se mentine mai mult timp;