Atunci cand vine vorba despre curatenia de primavara, cei mai multi dintre barbati lasa acest lucru in seama femeilor, insa acest aspect este total gresit din mai multe considerente. Fiecare om ar trebui sa realizeze curatenia de primavara in propriul spatiu, in garderoba, in masina si lista poate continua.

Curatenia de primavara in garderoba unui barbat, este menita sa creeze spatiu pentru obiecte vestimentare noi si sa elimine acele haine pe care nu le-ai mai purtat din perioada adolescentei, dar pe care nu te-ai indurat sa le arunci pana acum.

Cu totii avem nevoie de spatiu, asadar, putina organizare in dulapul tau cu haine va face lucrurile mai simple, iar alegerea unor tinute demne de apreciat, mai placuta. Daca nu ai un dressing de dimensiunile unei incaperi, probabil si hainele tale sunt amestecate intre toate cele patru anotimpuri, asadar, ar trebui sa iti organizezi dulapul in functie de utilitatea din acest moment a hainelor.

Iti mai amintesti jacheta aceea din liceu pe care mama ta, apoi iubita ta, au tot vrut sa ti-o arunce? Acum este momentul ideal in care, atat in cazul acelei jachete, cat si a altor haine, poti sa iti spui chiar tu daca mai merita sa le pastrezi sau nu.

  1. Mi se mai potriveste?

Anii trec si probabil dimensiunile tale nu mai sunt aceleasi ca si in liceu sau poate ca acea jacheta a fost over-sized inca de la inceput, sub pretextul modei. Daca in acest moment, un obiect vestimentar iti este prea mare, sansele ca tu sa acumulezi kilograme in plus doar pentru a-l purta, sunt foarte mici. Desigur, acesta poate fi modificat cu ajutorul unui croitor, insa este posibil ca forma finala sa nu iti placa, pentru ca vor avea de suferit atat cusaturile, cat si croiala.

Daca acel obiect vestimentar iti este mic, probabil il poti pastra pentru a-l oferi fiului tau, atunci cand va fi si el la liceu.

  1. Am purtat in ultimul an?

Daca nu ne referim la un obiect vestimentar din perioada adolescentei tale, orice alta haina trebuie sa raspunda la intrebarea de mai sus. Daca nu ai mai purtat-o deloc in ultimul an, este foarte posibil ca aceasta sa nu se mai potriveasca stilului tau.

  1. De ce am cumparat asta?

Daca ai achizitionat haine numai pentru un anumit trend, curatenia de primavara este momentul in care sa te debarasezi de ele, pentru ca in general un trend revine abia peste cativa ani.

Asadar, curatenia de primavara este momentul ideal in care trebuie sa arati ca esti barbat si sa renunti la obiectele vestimentare din garderoba ta, care nu iti mai servesc sau care nu ti se mai potrivesc, detasandu-te de emotii.