Toata lumea a purtat cel putin odata in viata un tricou. Daca locuitorii sudici nu au auzit in viata lor de geci sau bocanci, sau anumiti oameni nu stiu ce este o pereche de blugi, tricoul este un element vestimentar, care a patruns in toata lumea si care pe cat este de simplu, pe atat este de apreciat.

Tricoul este mult mai apreciat de barbati decat de femei, deoarece, pentru un barbat, un tricou poate sa joace rolul de piesa vestimentara de iesit in oras, de stat in casa sau de dormit, asadar, poate sa fie un companion care sa il insoteasca toata viata.
Din punct de vedere structural, tricourile nu mai pot fi modificate foarte mult. Exista tricouri polo, care au guler si acesta poate fi lasat sau ridicat si exista tricouri simple, cu anchior ascutit sau rotund, in res, nu mai poti da de alte variante care sa aduca ceva special. Cu toate acestea, tricourile pot fi dedicate diverselor clase sociale si pot modela o anumita personalitate in functie de mesajul pe care il ofera.
Din ce in ce mai multi oameni, apeleaza la tricouri personalizate. Tehnica moderna a facut posibila personalizarea unui tricou, cu mesajul sau poza pe care o doreste fiecare utilizator, in asa fel incat, acesta poate transmite exact ceea ce isi doreste cel care il poarta.
De ce trebuie sa tii cont cand iti cumperi un tricou?
 De culoare. Este foarte importanta, deoarece culoarea te defineste. Gasesti tricouri in toate culorile curcubeului, insa trebuie sa optezi pentru culorile potrivite pentru tine. Daca nu stii exact ce sa alegi, opteaza pentru culorile inchise sau pentru alb. Acestea sunt universale si dau bine la orice outfit;
 De materialul din care este facut. Este un alt aspect foarte important. Opteaza pentru tricouri de bumbac, din simplul motiv ca aerisesc mult mai bine corpul si absorb transpiratia pe care o produci, fara sa creeze o senzatie de jena dupa cateva ore de purtare;
 De mesaj. Poate cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont cand achizitionezi un tricou este mesajul. Nu ai vrei sa te plimbi prin lume cu un tricou care afiseaza un mesaj ce nu te reprezinta. Opteaza pentru tricouri simple sau cu mesaje neutre, iar daca ai o personalitate puternica si vrei sa transmiti ceva, opteaza pentru personalizarea tricoului. Aceasta costa pana in 50 de lei si in felul acesta, tricoul se va mula perfect pe personalitatea ta.